Shopping i Oslo

Oslo er en shoppingdestinasjon for mange. Her finnes alt fra de kjente store kjedene til eksklusive merker og små koselige butikker i byens handlegater, kjøpesentre og markeder. Du finner alt du måtte ønske.

Karl Johan

I hjertet av Tigerstaden, ved Jernbanetorget finner du Karl Johan. Byens hovedgate. Butikkene du finner her er de kjente kjedene som HM, BikBok, Mango og Zara. Du finner også Monki og kjøpesenteret Arkaden. I Arkaden finner du blant annet Tiger, Neo Tokyo og Yummy Heaven. Sistnevnte et mekka for godteri-mumser. Skulle du bli sliten av all shoppingen finner du også koselige vannhull for å slukke tørsten og fine restauranter hvis du skulle ønske et bedre måltid I Karl Johan.

Prinsens Gate har tatt seg opp som byens nye handlegate. Dette er en gate som går parallelt med Karl Johan. Her bør du få med deg Tom Wood, Ganni og Rag and Bone. Prinsens Gate fremstår som Oslos nye urbane handlestrøk som virkelig er verdt et besøk.

Selvfølgelig må vi nevne Oslo City. Kjøpesenteret ligger på Vaterland, like ved Oslo S. Oslo City er forbundet med Byporten som også er et kjøpesenter i tilknytning til Oslo S. Disse henger sammen med en gangbro. På Oslo City finner du alt av de kjente kjedene. Her er Victoria Secret, Kicks, Platekompaniet og Starbucks, bare for å nevne noen. De har åpent til 10-2200 hver dag utenom Lørdag da de stenger 2000, så her kan du gå lenge å kose deg. Og selvfølgelig, her er Jensens Bøfhus blant andre gode spisesteder hvis du skulle bli sulten.

Shopping i Oslo

Mathallen

Vi kommer ikke utenom mathallen I Oslo. Mathallen ligger på Vulkan I Oslo ved nedre Akerselven I en tidligere industrihall. Dette er den absolutte arena for smaksopplevelser. Her er det bare å la smaksløkene boltre seg. Du finner Annis Pølsemakeri som tilbyr egenprodusert spekemat og pølser laget i Ringebu I Gudbrandsdalen I Oppland. Mathallen med sine drøyt 30 butikker reklamerer med å være et senter for norsk matkultur og det er det virkelig. Her må det nevnes Gutta på haugen, Ost og sånt, Smelt, Barramon og Obento Box. Og selvfølgelig I alt matmylderet finnes restauranter. Champagneria Bodega er et godt alternativ med sine tapasretter og et stort utvalg av drikke. Menyen varieres daglig og det er råvarer etter sesongen. Champagneria Bodega ligger I et hjørne av mathallen med utsikt mot Akerselven. Mathallen arrangerer også forskjellige kurs og kulinariske aftener. Dette er et sted verdt å besøke.

Fasjonable butikker

Shopping i Oslo

Bogstadvegen og Majorstuen. Dette er nok Oslos viktigste motemekka. Her finner du de fasjonable motehusene og selvfølgelig også de kjente kleskjedene. Bogstadvegen er en av Norges lengste handlegater, med over 300 butikker og er virkelig verdt et besøk. Hvert år er det også to bilfrie markedsdager.

Det er så mange steder som skulle blitt nevnt. Nedre slottsgate, med sine designerbutikker. Aker Brygge sitt shoppingsenter med sin perfekte beliggenhet. Grünerløkka med alle sine flotte butikker. Det er bare å velge. Gå for en langhelg skal du besøke Oslo for å handle. Her finnes alt.