Kulturopplevelser

Norge er et langstrakt land. Like forskjellige som folkene som bor her er, er både kulturen og severdighetene. Fra det barske nord med Svalbard som myser mot Nordpolen til urbane og tidsriktige Oslo mot syd. Det er sant at det går isbjørner i gatene i Norge, men det er kun på Svalbard, en øygruppe i Arktis. Fastlands Norge er et eldorado av spennende steder å besøke. Små idylliske fiskevær kjemper om gjestene i nord, og vil vise sin natur og sin kultur.  

Ishavet skinner på land

I Tromsø står en vakker kirke, Tromsdalen Kirke, eller Ishavskatedralen som den blir kalt. Ferdig bygget i 1965 er den både moderne og spennende i sin arkitektur og gir Tromsø et flott landemerke som mang en turist har besøkt.

Bergen og Oslo

I Bergen kan man gå i dagevis og nyte alt fra særdeles gammel kultur til den helt moderne. Hansastaden, der Hanseatene på 1300-tallet kom med sine skuter fra Tyskland for å laste opp tørrfisken Europa trengte. Her kan du nyte synet av den storslåtte Grieghallen og samtidig få med et teaterstykke eller en konsert. Vil du oppleve utsikt og den fantastiske naturen kan både Fløyen og Ulriken by på dette i rikt monn.

kulturopplevelser Norge

Tar du turen til Oslo har du også gammel bebyggelse med kongehistorie på Akershus Slott og Festning som stammer fra 1600-tallet. Selve Slottet i Oslo er fra 1849, men også det er verdt et besøk. Vil du ha moderne kultur er Operaen i Bjørvika et syn! Her kan du spankulere på taket og se utover både Oslofjorden og Barcode, Oslos mest moderne bygninger.

Både Bergen og Oslo er fulle av museer. Her kan du velge i alt fra Edvart Grieg Museum via Nasjonalmuseet og til Munchmuseet.

Malerier, arkitektur og kultur

Norge har mye og variert kultur enten du brenner for malerier, arkitektur eller den gode gamle historien om landet. Opplev de fantastiske naturparkene som dekker store deler av landet. Her kan du gå dagsturer fra hytte til hytte eller stå på ski over åpne vidder med reinsdyrflokker i det fjerne.

kulturopplevelser Norge

Røros, så sagnomsust, så kaldt og gnistrende vakkert. Trondheim med sin staute Nidarosdomen og Nidelven som stille og vakker renner under Bybrua. Lillehammer som enda bringer OL-minner og et fantastisk arrangement på netthinnen. Det er så mye å hvile øyene på, så mye å oppleve.

Norge et langstrakt land og rikt på kulturskatter. Du kan gå seg vill mellom Vigeland sine statuer, slappe av i gresset i Frognerparken eller miste pusten når noen hopper på ski i Holmenkollen. Du kan la deg fascinere av de ville dyrene i Bjørneparken, Dyrehagen eller i Akvariet. Kanskje du heller vil oppleve Borrehaugene, de eldgamle vikinggravene, se Osebergskipet som ble bygget i år 820, eller gå under skjelettet av en blåhval mens du lærer mer om hvalfangsten Vestfold levde av på 1900-tallet?

For Norge er ikke bare en steinrøys langt mot nord. Her finner du så mye du aldri kunne ha drømt om. Det er noe for enhver smak i denne så fascinerende steinrøysa.